Primavara in luna ianuarie πŸŒž

Astazi este una dintre zilele acelea perfecte de iarna. Soarele ne incalzeste dupa ce am tremurat la temperaturile cu minus, vantul adie usor iar A.R. e si el in toane bune, dupa ce s-a chinuit cateva zile cu aparitia unor noi dinti.

Parcul e plin de copii. In jurul nostru este o agitatie de parca toata lumea ar fi hibernat pana acum si s-a trezit brusc la viata. Tipete si chiuieli de copii, mustrari ale bunicilor, care nu pot intelege ca si zapada topita e un bun prieten de joaca, alaturi de mazga de noroi cu care vine la pachet…ce sa mai, parca vine primavara in luna ianuarie.

A.R. este, ca aproape de fiecare data in parc, un bun observator. Ii place nespus sa se uite cum se joaca alti copii. Face inventarul trotinetelor din parc, al copiilor care “i-au ocupat” locurile de joaca preferate si asteapta pana ce se elibereaza pentru a se distra din plin. L-am incurajat intotdeauna sa intre si el in jocul copiilor, dar prefera adesea sa observe. Eu mereu ma gandesc ca se pregateste pentru viitor, isi insuseste scheme noi din categoria “ASA NU TREBUIE SA NE JUCAM”.🀣

Cred totusi ca prea multa agitatie nu ii e pe plac, motiv pentru care isi aminteste repede de masinutele cu fisa si ma indruma precum un ghid bine pregatit pe aleile parcului pana la ele. Lasam in urma zumzetul de la locul de joaca pentru ceva mai multa intimitate. Noi si masina de curse.

Spre bucuria mea si a lui, dupa cateva minute petrecute in masinuta, locul de joaca devine “al nostru”. Copiii se retrag pentru ora mesei, iar noi ne bucuram de liniste si de jucarii libere. A.R. topaie fericit pe alei si se bucura de o zi minunata.

Astazi sunt mandra de el si ma bucur ca pe zi ce trece comunicam mai bine. Am descoperit ca intotdeauna o atitudine calma si intelegatoare ma scoate din impas. Daca inainte plecatul din parc sau datul jos din leagan reprezentau un stres pentru ca evident A.R. protesta, acum stiu ca o comunicare buna, din timp, a ceea ce urmeaza sa facem este solutia pentru o iesire linistita in parc.

Ma bucur ca omuletul de langa mine e tot mai “matur”, doar se apropie de aniversarea a 2 anisori.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s