Ce ne aduce Mosul anul acesta?! ðŸŽ…

Trebuie sa va marturisesc ca ador perioada sarbatorilor de iarna! Pentru mine, desi nu prea sunt prietena cu frigul iernii, acest anotimp imi da o stare pozitiva.

Asta se datoreaza poate si faptului ca decembrie este luna cadourilor iar mie imi place sa citesc bucuria sincera si surprinderea pe chipul celor dragi atunci cand desfac darurile. Cum de mai bine de 1 an si 9 luni am alaturi cel mai drag omulet, nu ma pot abtine nici anul acesta sa nu-i pregatesc Mosului o lista luuuuunga, in numele lui A.R.

Problema apare atunci cand nu stii ce sa-i cumperi copilului mai intai. Apropierea de varsta de 2 ani face ca lucrurile sa fie, cel putin teoretic, simple. Sunt o multime de variante care sunt in ton cu dorintele mele de a-l invata sa numere, sa faca puzzle sau sa afle culorile, sa aiba rabdare sa asculte povesti ori sa construiasca turnulete. Ce te faci insa, cand cea mai mare bucurie a lui A.R. sunt…i-a ghiciti…MASINUTELE!

Avem masinute in toata casa: incepand din camera lui, unde troneaza rafturi pline de automobile, camioane, tractoare si remorci, trecand prin sufragerie, unde sertarele contin tot masinute si culminand in baie, unde avem ritual de “curse ilegale” pe apa in fiecare seara inainte de culcare. 😂

Cea mai buna varianta in cazul nostru sunt piesele de lego, cu care am observat ca ii place mult sa se joace. Sunt colorate, deci putem cu usurinta sa invatam, sunt de construit, poti forma turnulete sau le poti insirui sub forma de trenulet si mai cu seama au roti, deci seamana cu masinutele. 😂

Puzzle-urile sunt iar o preferinta de-a lui A.R. Avem si variantele de lemn, cu piese mari, dar am ramas surprinsa sa descopar ca se poate descurca si cu cele cu piese mai multe, cu putin ajutor si cu o imagine formata din mai multe obiecte.

Pe lista cea lunga am adaugat si varianta de puzzle 3D, sa vedem daca va avea succes, impreuna cu alte jocuri interactive, care sa fie si educative. 

Cartile de povesti sunt preferatele mele, dar din pacate mai avem de lucrat la capitolul rabdare. Abia astept sa ii pot citi lui A.R. povestea pana la sfarsit.

Se pare ca anul acesta Mos Nicolae a fost primul care ne-a indeplinit dorintele, adaugand un nou set de lego la colectie, impreuna cu trei carticele interactive si doua masinute, dar asteptam sa vedem daca si Mos Craciun va fi la fel de darnic. 🎅

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s