“Echipa Fantastica” sau cum sa faci treaba in casa impreuna cu un copil de 1 an

A.R. este deja “baiat mare”! Am ajuns la momentul in care ne intelegem mai bine unii cu altii (cand vrea el), doar ca la capitolul cooperare este mai greu.
Ma bucur ca este un baietel responsabil, care deja stie ca in casa se face si curatenie, nu doar joaca, papa si nani, drept pentru care el este primul care da tonul. 

Aspiratorul este primul sau amic si nu poate sta niciodata la locul lui pentru ca A.R. il manevreaza prin toata casa in fiecare zi. Se da o adevarata lupta intre el si furtunul acela lung, iar mai nou se distreaza de minune tragand de stecherul automat.

Cum aspirarea este floare la ureche, putem sa mergem la spalat rufele. Stie sa rastoarne cosul din baie si apoi sa duca una cate una hainele murdare pana la masina de spalat. Aici intervine insa o mica problema. Nu se poate hotara daca sa bage mai intai rufele albe sau pe cele colorate si atunci incepe un “dans” intre el si masina. Cu o mana baga rufele si cu cealalta le scoate…😂 Pana vine mami si rezolva situatia. 

Dupa ce ne-am asigurat ca se spala rufele potrivite urmeaza joaca de-a apasa butonul. A.R. este maestrul pornirilor, mami selecteaza programul, pune detergentul, blocheaza butoanele cu protectie anti-prichindel si pleaca linistita mai departe la treaba. A.R. insa a descoperit ca protectia nu e invincibila si ca butonul de pornit/oprit functioneaza oricum. Un degetel poznas si, “DING-DING”, masina s-a oprit. O luam de la capat cu pornitul, selectarea programului si cateva explicatii care sa-l determine sa inteleaga ca NU E VOIE sa opreasca masina… Ati ghicit! Povestea se repeta la nesfarsit pana cand A.R. decide sa se preocupe de altceva sau mami inchide usa la baie. 😂

Si treaba continua…ajungem in bucatarie la masina de vase..(SLAVA DOMNULUI ca exista toate aceste masini!)

Aici pare la fel de simplu: mami scoate vasele curate, A.R. o ajuta si el, doar ca le da pe jos, devenind astfel din nou murdare. Momentan functioneaza schema “distrage-i atentia” si de multe ori il trimit dupa trotineta sau alte jucarii prin camera pana ce reusesc eu sa rezolv treaba din bucatarie. Totul este ca la maraton, se calculeaza timpul in care A.R. pleaca si momentul in care se intoarce cu jucaria mentionata si cam atat am la dispozitie sa termin si cu vasele. Altfel, ar trebui sa spal mereu aceleasi lucruri.😂 (N-am ajuns inca la spart farfurii pentru ca e preocupat mai mult de tacamuri si ustensile de bucatarie, dar imi doresc sa putem sari peste etapa asta).

Pana la urma, putin ajutor nu strica niciodata, iar eu sunt fericita ca putem petrece timp impreuna, in care el sa invete lucruri folositoare si eu sa-l stiu in siguranta langa mine, fara sa faca pozne nesupravegheat. 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s